فرمولاسیون چاشنی و طعم دهنده ها و ادویه

دنیای فرموله سازی مواد غذایی بسیار دنیای شیرین و جذابی است و فرمولاتور با تجربه ای که طی سالیان متمادی کسب کرده است، این توانایی را دارد که به صاحبان هتل‌ها، رستوران، مجموعه‌های گردشگری و … مشاوره تخصصی در حوزه طعم سازی و طراحی مزه با استفاده از فرمولاسیون‌های اختصاصی آماده سازی و طعم‌دار کردن غذاهای مختلف ارائه نماید. لازم به ذکر است که فرمولاسیون چاشنی، ادویه و طعم دهنده‌ها در این حوزه از اهمیت بسزایی برخوردار است و فرمولاتور می تواند با ترکیب ادویه ها و چاشنی های مختلف، طعم و مزه شگفت انگیزی به انواع غذاها بدهد. لذا در این مقاله قصد داریم تا توضیحات لازم در خصوص هر یک از موارد مطرح شده یعنی فرمولاسیون ادویه و همچنین فرمول چاشنی و طعم دهند ها ارائه نماییم.

 

فهرست مطالب:

  1. ادویه، چاشنی و طعم دهنده ها
  2. فرمولاسیون طعم دهنده ها
  3. طعم سازی ادویه
  4. فرمولاسیون انواع چاشنی
  5. ترکیب انواع ادویه جات
  6. مشاوره طعم سازی ادویه

 

مشاوره طعم سازی غذا با انواع چاشنی و ادویه

ادویه، چاشنی و طعم دهنده ها

همان طور که گفته شد، انواع چاشنی و طعم دهنده و ادویه، نقش کلیدی و مهمی در فرموله سازی مواد غذایی دارند. در واقع یکی از مهمترین زیر شاخه های طراحی فرمول مواد غذایی، مزه سازی با استفاده از موارد مطرح شده است. به همین دلیل آشنایی با انواع ادویه و طعم دهنده و چاشنی کمک می‌کند تا بتوان غذاهای خوشمزه و خوش طعمی را تهیه نمود.

فرمولاسیون طعم دهنده ها

مزه سازی یکی از مهمترین زیر شاخه های طراحی فرمول مواد غذایی به شمار می‌رود که فرمول انواع چاشنی طعم دهنده ادویه و گیاهی ترکیبی را شامل می شود. این تخصص در فرموله‌سازی و در تولید انواع مواد غذایی آماده و نیمه آماده انواع سس ها، صنایع گوشتی مثل انواع طعم دهنده گوشت، سوسیس، کالباس، انواع پاستا، انواع سوپ آماده، خورشت ها و غذاهای سنتی، مرینیت‌های رستورانی (فست فود یا سنتی) چاشنی های خاص و پودر های طعم دار کننده مانند باربیکیو، پیاز و جعفری، سیر و کره، طعم دهنده مرغ و … مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده از هر یک این طعم دهنده‌ها در غذا می‌تواند مزه‌ای خاص و متفاوت به غذاهای همیشگی شما می‌بخشد.

 

افرادی که تخصص در فرموله کردن چاشنی دارند، در بخش های مختلفی از صنایع غذایی فعالیت های جذاب و مشتری پسندی را تولید می نماید. همچنین نوع دیگری از محصولاتی که این بخش را شامل می‌شود، انواع ادویه‌های ترکیبی هستند که در قالب های مختلف به شکل محصولات پروتئینی یا بسته بندی های مستقل، به شکل آماده و بسته بندی شده ارائه می شود برای مثال طعم دهنده های غذاهایی چون طعم دهنده گوشت، کتلت، مرغ، فلافل، ماهی هرکدام دارای فرمول‌های اختصاصی و با توجه به طعم خود محصول قالب بسته بندی ادویه های ترکیبی ارائه می شود. مصرف کنندگان می توانند در غذای خود از آنها استفاده کنند و طعم جذابی را به غذای مورد علاقه خود بدهند.

فرمولاسیون طعم دهنده ها

طعم سازی ادویه

شاید برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که کارشناس فرمولاتور چگونه طعم ها را طراحی می نمایند. جالب است بدانید که اولین گام برای ورود به این حوزه تسلط کامل و همه جانبه انواع ادویه و چاشنی و داشتن دانش استفاده از مواد مکمل و بهبود دهنده غذایی است که در برخی موارد نیاز به انجام آزمایش های غذایی نیز هست. طعم شناسی مهم ترین ابزار کار یک فرمولاتور است که به او این امکان را می دهد تا با ترکیب و گرماژ ادویه مختلف فرمولاسیون طعم دهنده و ادویه را تولید و ارائه نمایند. به گونه‌ای که در زمان مصرف طعم دقیق و مشخصی در انواع غذا و یا خوراکی به مصرف‌کننده نشان دهد.

 

یکی دیگر از بخش های مهم فرمولاسیون چاشنی تولید انواع اسانس و عصاره طبیعی است که این امکان را برای مصرف کننده فراهم می‌کند تا با مصرف عصاره های متنوع غذاها و خوراک های خوش‌طعم تری را برای مصرف کننده به ارمغان بیاورد.

ترکیب انواع ادویه با یکدیگر و ارائه محصولی جدید از دیگر هنرهای طعم سازی فرمولساز ادویه است که در تولیدات مختلف از اسنک و چیپس تا طبخ انواع غذا مورد استفاده قرار می گیرد. البته این نکته نیز اهمیت دارد که بیشتر ادویه موجود در کشور وارداتی هستند و تنها بخشی از آن ها در کشور تولید می شود. همین موضوع سبب شده تا فرمولساز با دقت بیشتری اقدام به تولید ادویه های ترکیبی نماید و ضمن توجه به سلامت محصول، با انجام آزمایش و بررسی شناسنامه هر محصول محصول مورد نظر خود را تولید نماید.

فرمولاسیون انواع چاشنی

در تعریف انواع چاشنی آمده است که موادی خوراکی در قالب جامد یا مایع است که نوعی آماده‌سازی قبل از سرو غذا و معمولاً پس از پختن به غذا اضافه می‌شود تا طعم خاصی بدهد و یا طعم آن را تقویت کند و یا مکمل غذا باشد. چاشنی سفره یا سس سفره به طور خاص چاشنی است که جدا از غذا سرو می شود و از سوی فردی که غذا را می خورد به آن اضافه می شود و بر اساس نوع فرد استفاده می شود. با این تعریف می توان انواع سس و ادویه های ترکیبی را در زیر مجموعه این موضوع تعریف نمود و از آن ها استفاده کرد. با این توصیف می توان سس ها یا مرباهای مختلفی را با طعم های ترش، شیرین و تند جزو چاشنی قرار داد و از انواع مربا تا انواع دیپ پنیر را یک چاشنی برای غذاهای مختلف به حساب آورد.

 

از انواع چشانی می توان به انواع سس‌( کچاپ، مایونز و…)، انواع سرکه، انواع ادویه و … اشاره کرد. چاشنی ها به غذا اضافه می شود تا طعم بیشتری به آن بدهد. آنها معمولا به شکل سس، دیپ یا اسپرد هستند. با این حال، مردم همیشه در مورد چیزی که باید چاشنی نامیده شود توافق ندارند. به عنوان مثال، ژله و مربا معمولاً به عنوان چاشنی در نظر گرفته می شوند، اما کره بادام زمینی اینطور نیست. به همین ترتیب، سالسا اغلب گنجانده می شود، در حالی که گواکامول چنین نیست. افراد ممکن است در مورد اینکه چه چیزی در این دسته قرار می گیرد و چه چیزی نمی گنجد، اختلاف نظر داشته باشند. اما آنها می توانند در یک چیز به توافق برسند! چاشنی ها در مورد طعم دادن به غذاهایی که می خوریم قطعا این کار را انجام می دهند. و این جا این سوال مطرح می شود که برای مثال آیا می توان سیب زمینی سرخ کرده را بدون کچاپ تصور نمود؟ خیلی از افراد می گویند نه! اما با این حال، بسیاری از مردم سیب زمینی سرخ شده را با سرکه مالت یا مایونز می خورند. در حالی که سس کچاپ و خردل چاشنی های محبوبی هستند، اما در میان صدها چاشنی از سراسر جهان تنها دو گزینه هستند.

فرمولاسیون انواع چاشنی

ترکیب انواع ادویه جات

شناخت دقیق انواع ادویه و داشتن علم ترکیب و طعم سازی از محبوبترین زیر مجموعه های فرمولاسیون صنایع غذایی به شمار می رود. زمانی که یک فرمولاتور اقدام به تولید یک ادویه ترکیبی می نماید، ابتدا به نوع مواد پروتئینی که قرار است این ادویه در آن استفاده شود، توجه می نماید و با توجه به تاثیراتی که ادویه های مختلف بر روی آن ماده پروتئینی در کوتاه‌مدت و بلندمدت روی گوشت می گذرند، آن را مورد بررسی قرار می‌دهد. سپس با انجام اندازه گیری های مختلف و تعیین میزان مشخص برای هر نوع ادویه، با استفاده از تجهیزات صنعتی آنها را با یکدیگر مخلوط و پس از یکنواخت شدن و انجام آزمایش های کیفی تاییدیه استفاده آن را به مجموعه تولیدی می دهد.

 

ادویه‌های ترکیبی و روش تولید آن دارای ظرافت های بسیاری است و همین موضوع سبب شده تا اشخاص کمتری به سراغ این تخصص در حوزه مواد غذایی برود زیرا از نظر فیزیکی فرد باید دارای قدرت چشایی بالا و حس بویایی قوی تری نسبت به افراد عادی داشته باشد تا بتواند به شکل مسلط تری انواع ادویه را شناسایی و در ادامه با یکدیگر مخلوط نماید. همچنین نوع دیگری از انواع ادویه وجود دارد که به شکل مایع ارائه می شوند که در قالب سس های طعم دار کننده با استفاده از روغن آماده سازی شده و برای طعم سازی انواع گوشت، مرغ، ماهی و… دسترس عموم قرار گرفته است.

 

یکی دیگر از مزیت های استفاده از ادویه‌های ترکیبی امکان مخلوط کردن آنها با مواد مختلف است. برای مثال استفاده از این نوع مواد در انواع خورشتها، گوشتها، مرغ، سس های مختلف و… امکانپذیر است. این درحالیست که سس‌های ادویه ترکیبی که با اسم های مختلفی در بازار یافت می شوند این امکان را ندارند و تنها باید برای طبخ انواع کباب از آنها استفاده کرد. همچنین یکی دیگر از مزیت های ادویه های ترکیبی، پیش بینی فرمول ساز برای استفاده در انواع فست فود است به این معنی که مجموعه غذایی می توانند با خرید این نوع ادویه از آنها در انواع غذاهای آماده و نیمه آماده و منجمد انواع سوسیس و کالباس و… استفاده نمایند.

فرموله سازی ادویه و چاشنی

مشاوره طعم سازی ادویه

برای طعم سازی و بهره مندی از بهترین طعم‌ها بر پایه انواع ادویه، می توان از کارشناسان زبده و مجرب مرکز فرمولاسیون مواد غذایی ایران مشاوره گرفت. این مجموعه با داشتن بهترین کارشناسان فرمولساز چاشنی، طعم دهنده و ادویه، توانسته مجموعه های مختلف غذایی بسیاری را پوشش دهد و با ارائه طعم های خاص و مطابق سلیقه غذایی ایرانی، مزه های جذابی را طراحی و ارائه نماید. طراحی و مهندسی انواع ادویه ترکیبی، چاشنی و طعم دهنده، پایه بسیاری از مواد غذایی مانند انواع سس ها، مرینیت ها، پودرهای مزه دار کننده، انواع خورش ها و … به شمار می رود که می توان از این ترکیبات به عنوان فرمولاسیون های اصلی در تولید مواد غذایی مختلف استفاده نمود. برای بهره مندی از مشاوره در فرموله سازی انواع طعم دهنده و چاشنی، می توان با ثبت درخواست مشاوره در وبسایت، ارسال پیامک و یا تماس تلفنی، درخواست خود را ثبت نموده تا در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته شود.

نتیجه گیری:

چاشنی، ادویه و طعم دهنده مجموعه موادی هستند که برای طعم سازی و خوش طعم نمودن غذا بسیار مهم و ضروری اند و لازم است تا در هر نوع مواد غذایی از آن ها استفاده شود. همین موضوع حاکی از اهمیت و ضرورت بهره مندی از این مواد در همه محصولات است که لازم است تا با استفاده از افراد متخصص در این حوزه، بهترین طعم با بهترین مواد اولیه تولید و در محصولات مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. از طعم دهنده ها در تولید انواع سس، غذاهای آماده و نیمه آماده، فست فود، خورش، مرینیت‌های صنعتی و رستورانی، سوپ، سالاد، پاستا، صنایع پروتئینی (سوسیس و کالباس)، انواع پروئتین حیوانی و … استفاده می شود و لازم است تا صنایع غذایی مختلف از اشخاص متخصص در این حوزه کمک بگیرند تا طعم های جذاب و متناسب با سلیقه ایرانی ارائه نمایند.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.